Blogger Layouts

Thursday, 20 October 2011

Our Love Story

Hi Guys..
Today i wanna share sumthing yang special bout my life.Hiks.Malu (^__^).
Yeay.Our love story.First jumpe bf nih mase umur saya 20th.Ok,statement berani mati saya adalah,masa tuh saya sangat kuat enjoy.Clubbing every week!Yup2.Time single.Siape yang nak halang kan?So hari2 lah saya dengan bestie iaitu Dila..Nak dipendekkan cerita,saya bukan kenal dengan boyfriend saya dalam club pun.Mase tuh saya OTW nak balik lah.Mula2 dia panggil,saya nih jenis orang yang RABUN JAUH.Hahaha.So saya buat bodoh aje jalan terus,TAK SUKA LAYAN LELAKI~So jalan punya jalan,time kiteorg nak pegi basement parking ade lah datang 2 manusia ntah dari mane pon saya tak tahu.Dieorang follow jek belakang kiteorg.Time tuh buat bodoh jela,ntah macam mane,salah seorang manusia nih tibe2 je hek tanye kiteorg duduk kampung melayu kan?OMG~Budak nih sape ntah.Kiteorg angguk n teruskan perjalanan untuk membayar parking.Belum sempat pun bayar parking,dieorang plak jerit,AWAK YANG NAIK VIVA CALOUR BIRU TUH KAN?Masing2 tercengang lah kan~Camno plak mamat nih boleh tau..Time tuh takot lah~Cepat2 bayar parking,kiteorg tengok pon,manusia tuh da blah.Ok FUh SELAMAT~ Baru je bejalan x bape langkah ade lagi orang panggil.Tengok2,manusia nih lagi,ape la die ni nak ekk...Then time tuh die mintak my number~OMG..Rupenye hensem gak mamat nih.Hahahaha.So kiteorg tukar2 number..

Lepas je sampai rumah,saya tunggu la mamat tuh call.Tunggu punya tunggu,lastly die call,cakap die BOY yang mintak number saya tadi kat parking.Then bla....bla....bla....(panjang beborak).Hari2 mamat nih antar message GOOD MORNING,NIGHT.Every day ok selama 2 bulan.Dalam mase 2 bulan tuh,saya jarang REPLY MESSAGE..Al maklum lah.MALAS~Haha..Saya save name die dalam phone BOY..Saya pun ingat name die BOY.Sebab die pon x pernah intro name die pon.Hehehe..So selepas tuh saya dah x dapat message dari die.Maybe die frust kot.Haha..

Pada suatu malam yang hot~Huarghhh.Saya pergi club la pe lagi~Tuh je keje mase single.Malam club,pagi keje,itu aje rutin harian.Hahaha..Ok2 sambung story..Saya dari club di atas turun ke bawah sebab kejar kan kawan saya yang SEPARA SEDAR.Keh Keh Keh..Ntah macam mane kawan saya nih boleh LANDING baik punyer PORT,dekat mamat2 handsome lagi bergaya.Saje je die duduk,saya mule2 segan la kot,sebab x kenal.rase macam nak cepuk kawan saya pun ade la..Tapi memandangkan keadaan die x berape nak betul,so saya biarkan jela,Saya bediri seblah kawan saya,ntah ape die borak dengan mamat hensem pon saya tak tahu,kebetulan saya tunggu abang saya keluar dari club.OK..Dapat abang yang sporting ajak ADIK pergi club.Hahahaha..Saya ngah dok mengelamun,tetibe salah seorang dari mamat2 yang hensem nih panggil saya,saya pun toleh la belakang,mane lah tahu dia panggil orang belakang saya ke..Dengan bengangnye mamat tuh cakap "I PANGGIL U LA.SINI KEJAP"..Hahaha...Saje je bagi bengang mamat tuh,saya pun datang lah kan tanye nak ape.Dia cakap "I NAK NUMBER U,SEBAB HARI TU NUMBER U HILANG!" ok fine,dalam hati nih cakap 'bilo maso plak aku bagi number kat ko kan!x kenal pun muka ko' hahaha..tapi bagi jelah,sebab hensem.huahua..then abang saya pun keluar,saya terus je tarik kawan masuk dalam..Dipendekkan cerita,kawan saya OD,kalau korang paham,paham la heh..Hehe..Jadi kawan2 mamat nih nampak.then dalam kereta,mamat tu call tanye saya ok ke tak?Saya cakap la saya ok,yang OD kawan saya,bukan nye saya..Die kate TAKE CARE..Ok..Mamat nih caring la kan.Dun worry,saya seorang yang tahu jalan pulang.Hehe..
So hari berganti hari,minggu berganti minggu,tengah2 kerja,time tuh saya jadi promoter kedai handphone kat ANGSANA...Saya nih gatal dok dail number BOY!Disitulah kegatalan saya bermula yer..Hahaha..Ok si BOY nih nak tackle saya,siap tanye nak isi borang bagai,ingat nak beli barang ke ape?Hahaha..Saya cakap lah borang dah habis,kalau nak datang ANGSANA,isi borang secara manual and siap suruh bawak photostat IC lagi ok,hehehehe...Si BOY nih tetibe x reply message pun..Haih~Ngah busy layan costumer,tetibe terpandang mamat tercongok kat kedai tengah pilih number..Haih~Not bad mamat nih.Tapi yang peliknye,kenape sambil die tengok number sambil tengok2 saya senyum2 hekkk?Adakah dia BOY??Sangsi nih.Tangan pon terus dail number si BOY nih.Alahai,memang betul mamat yang tercegat kat kedai nih si BOY..Malu malu plak mamat nih.Hahaha.Lepas tu saje je saya tanya,MANA PHOTOSTAT IC?sambil ketawa,tibe2 mamat nih hulur sekeping kertas warna putih,belek punye belek,OMG..Betul2 nih dia bawak PHOTOSTAT IC...Hahaha.So sweet la dear..Tibe2 saya didatangi oleh seorang mamat yang baru jek kot lepas accident,siap sound lagi "DAH HABIS INTERVIEW KE BELUM?DAPAT TAK?"..Haha.Rupenye kawan si BOY nih..Acong name die..Then diorang pun balik,saya pun start lah main message dengan si BOY nih.Malamnya,saya nak pergi JOHOR JAYA,nak amek duit sewa rumah,saya pun ajaklah BOY nih.Dia pun ON aje,gegurl ajak dating,sape taknak.Bukan dating pon,tapi peneman aje..Yang penting BOY nih takde GF ok...Kalau dah ada GF,awal2 lagi dah REJECT..hehe..then lepas amek duit rumah sewa,saya pun singgah MCD,blanje BOY sebab sudi temankan saya.Saya pun mati akal jugak lah sebab tak tahu nak pergi mana la kan,so IDEA datang nak lepak DANGA BAY.ok lah.layan,saya nih suka makan sambil drive..sambil2 makan fries,tapi kan malam tuh fries tuh macam ngade2 lah~asek aje tak masuk mulut,asek aje jatuh,.sampai tekanan OK~last2 si BOY nih suapkan saya.hikhik..adoi.malunye time tuh..jantung nih rase bedebar ya amat..ALLAH jelah tahu perasaan saya time tuh..Macam kene tsunami bile fries yang disuapkan tuh masuk mulut.Adei..Tercabot nyawe kejap...Hahaha.Gatal hekkkk..Kiteorg pun lepak dekat beach.Parking kereta lah kan,so open air,tenang je rase,sambil makan2 tuh,saya tanye die macam2 la kan.Pot pet pot pet mulut tak berenti membebel..Si BOY ni dengar aje sambil senyum,saya setuju bila ada orang kata DARI MATA TURUN KE HATI..Sumpah,senyuman die membawa maut.mata die cantik,hehehe..Saya pun sedar la kan dari tadi saya asyik aje membebel,siap tanya lagi dgn BOY,"AWAK TAK KESAH KE SAYA CAKAP BANYAK2 NIH?" Die cakap tak kesah pun,cakap lah lagi.Hahahaha.Kuang asam...Dari situlah CINTA kami berputik...Dan baru saya tahu nama dia sebenarnye MIRUL,saya ni ntam aje name dia BOY,sebab mase die call first2 cakap name die BOY..Hehehe...So next chapter saya update kejap je lagi,saya akan tunjukkan picture2 yang saya snap mase awal2 kenal~

XOXO,
Intan Fadilah

No comments:

Post a Comment

Leave Ur Message Here