Blogger Layouts

Tuesday, 27 March 2012

Count And Count Honey!

Hi peeps,selepas dinyah aktifkan facebook,beralih ke blog and twitter.al maklum la,sekarang pakai facebook boleh buat bergaduh jek laki bini,gf boypren,haha..so ape susah,deactive aje.rase2 nak bukak balik,active kan jela kan.btw..sekarang musim tak menentu,ramai sakit,me pon sakit gak.sakit tekak.entry kali ni bout my anniversary.ingat senang ke nak pertahankan hubungan lama2 nih.betul orang2 yang bercakap disana dan disinun,bercinta bagai nak rak,hujung2 apa pon takdak.hihi..anggap jela takde jodoh kan.tapi bukan senang woi nak terima hakikat ditinggalkan..perit..

me dah kawan takde lah lame,baru nak masuk 3 tahun,tapi macam2 dugaan yang hadir,tapi me still kat sini sebagai seorang wanita yang cekal lagi tabah.chewwaahh..(ni trademark angkat bakul sendiri!)hihihi..susah kan nak pertahankan sesuatu hubungan..ALLAH S.W.T tuh selalu menguji me dgn pelbagai dugaan hebat..tapi me senyum,sebab me ingat,orang yang sentiasa sabar,ALLAH S.W.T selalu melindungi,even jatuh terduduk,tak bermakna me tak boleh bangun balik.putaran hidup,kadang2 kita kat bawah,kadang2 kita kat atas,tapi bila di atas tuh la kita selalu lupa diri..tapi dengan berkat me selalu ingat pada NYA...me boleh bertahan sampai sekarang..me taknak jadi orang yang mudah mengalah dalam hidup.me muda lagi..banyak lagi ranjau kehidupan yang belum pernah me kecapi...

bercinta tuh memang seronok.tapi tak seronok kalau ada yang mengkhianati.sakit tau.me dah rasa banyak kali..me paham situation orang yang patah hati kat luar sana..sebab tuh me tak halang kalau dieorang break then sambung balik..bukan sebab bodoh tuli ke buta mata or buta hati,tapi sebab kuasa cinta dan sayang.tapi perkara nih banyak terjadi pada kaum perempuan la kan...lelaki ego tinggi,perempuan sangat sensetip termasuk me jugak..me orang yang tak reti BALAS MEMBALAS,sebab me rasa tak perlu kot ada perasaan macam tuh..lagi memburukan keadaan lagi adelah...so nasihat me pada kaum yang suka buat macam tuh.hentikanlah.takkan habis drama balas membalas nih.biarkan ALLAH S.W.T yang balas semua...kita manusia hanya bisa memaafkan..yang lain2,serah pada NYA..percaya pada karma...tak semestinya apa dia buat kat kita,ALLAH S.W.T akan balas hal yang sama,mungkin jauh lebih hebat dari dia buat pada kita..so terapkan positif dalam diri...kalau negatif asyik argue,sampai bila kan..

me membebel jek tak habis2.hehe..btw.me punya anniversary 10/4/09..so kalau tahun 2012 nih.genaplah hubungan me dengan dia selama 3 tahun,me memang sayang dia..me percaya pada jodoh je.kalau ada tuh.alhamdulillah.rezeki me la kan.kalau takde tuh,tapela,me anggap bukan jodoh me walau perit n sukar melupakan...me just nak create satu hubungan yang ikhlas,me taknak hubungan yang FAKE atas dasar sebab2 tertentu..me taknak..me takut sebenarnya untuk jatuh,me just anggap me macam bola pingpong yang dibaling je...tahu kan bola ping pong?gila lah kalau tak tahu,hahaha..bola yang dibaling akan melantun kembali ke atas dan seterusnya...me harapkan hubungan me sampai ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga ke akhir hayat...sekian.esok2 ada masa me update la kayyyy...have a nice days kawan. :) x.o.x.o

No comments:

Post a Comment

Leave Ur Message Here